Uvod


Kroz svoje nove ciljeve vezane za ljude, unapređivaćemo poštovanje ljudskih prava, promovisati raznolikost i angažovanost i podsticati društveni i ekonomski razvoj u zajednicama širom sveta.

Naš napredak

Za PepsiCo je od presudnog značaja da u radu štiti i podržava bezbednost, zdravlje, profesionalni razvoj i ljudska prava svojih zaposlenih. Negovanje kulture raznolikosti i otvorenosti, što predstavlja deo istorije naše kompanije na koji smo zaista ponosni, promovisanje ravnopravnosti žena u pogledu napredovanja, kao i prava i pogodnosti koje nudimo zaposlenima koji izdržavaju druge osobe samo su neki od razloga što i dalje privlačimo talentovane ljude koji su nam potrebni da bismo se i dalje razvijali. Podstičemo i partnere koji učestvuju u našem lancu nabavke da usvoje isti pristup razvoju talenata i pravima radnika. Ponosni smo što smo od 2006. uložili preko 850 miliona dolara u razvoj zajednica u kojima poslujemo, uključujući i donacije koje obezbeđuje PepsiCo Foundation.

Ethisphere® Institute već 10 godina zaredom imenuje PepsiCo za jednu od kompanija sa najvišim etičkim standardima, dok nas je 2016. Fortune Magazine uvrstio na listu „Change the World“ kao jednu od 50 kompanija koje dobro posluju zahvaljujući društvenom radu.

PepsiCo je 2015. poboljšao bezbednosne prakse u proizvodnim pogonima i istovremeno povećao broj lokalnih klinika i besplatnih zdravstvenih testiranja. Pored toga, i dalje razvijamo raznolikost u kompaniji, uključujući prava žena i ljudi koji nisu bele puti. Konačno, zahvaljujući obuci „Pravila ponašanja dobavljača“ i znatnom razvoju inicijative „Održiva poljoprivreda“, našu podršku ljudskim pravima usvojilo je još dobavljača i njihovih radnika.

Pogledajte naš izveštaj za 2015. i Agendu za 2025. da biste saznali više o tome kako napredujemo u ovim oblastima.


Back to top